Travel Agency
+30 28310 58873

Προσκυνηματική Μυτιλήνη

Διάρκεια:5 ημέρες
Αναχώρηση:17 Φεβρουαρίου 19'

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ

Μυτιλήνη

5ΗΜΕΡΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

17-21/02/2019

ΛΕΣΒΟΣ-ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ-ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ-ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ-ΜΟΛΥΒΟΣ Ή ΜΗΘΥΜΝΑ

ΠΕΤΡΑ-ΚΑΛΟΝΗ-ΣΙΓΚΡΙ -ΑΓΙΑΣΟΣ

1η μέρα  ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και αναχώρηση μέσω Αθήνας για τη Μυτιλήνη.  Άφιξη στο αεροδρόμιο της Λέσβου, επιβίβαση στο λεωφορείο για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια, ελεύθερος χρόνος, διανυκτέρευση.

μέρα ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ-ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ-ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ-ΜΟΛΥΒΟΣ ή ΜΗΘΥΜΝΑ-ΠΕΤΡΑ-ΚΑΛΟΝΗ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τη βόρεια μεριά του νησιού με πρώτη στάση το Μοναστήρι του Αγιου Ραφαήλ. Στη μονή φυλάσσονται τα λείψανα των νέων Αγίων Ραφαήλ , Νικολάου και Ειρήνης που βρέθηκαν κατά θαυμαστό τρόπο ύστερα από όνειρα πιστών. Επόμενος σταθμός μας ένα από τα πιο παραδοσιακά και γραφικά χωριά του νησιού ο Μανταμάδος . Θα επισκεφτούμε την Μονή Ταξιάρχη, το εικόνισμα Του οποίου είναι κατασκευασμένο από πυλό και αίμα 18 σφαγμένων μοναχών από Σαρακηνούς πειρατές. Ακόμη στο μοναστήρι φυλάσσονται ο Πατριαρχικός Σάκος του Εθνομάρτυρα πατριάρχη Γρηγορίου Ε’, καθώς και παλιά Ευαγγέλια. Χρόνος ελεύθερος για να προσκυνήσουμε και να απολαύσουμε τους παραδοσιακούς λουκουμάδες. Συνεχίζουμε την εκδρομή μας για τον γραφικό Μόλυβο ή Μήθυμνα την όμορφη και γραφική πόλη που ύμνησαν ποιητές και θαύμασαν κατακτητές. Ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ελλάδας με παραδοσιακά πετρόκτιστα σπίτια με το επιβλητικό βυζαντινής εποχής κάστρο που δεσπόζει στο χώρο δίνοντας μια εξαιρετική χάρη και μεγαλοπρέπεια. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα  μέσα στην όμορφη αγορά. Στη συνέχεια της διαδρομής μας θα κατευθυνθούμε στη  γραφική Πέτρα. Θα επισκεφτούμε την εκκλησία της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας με τα 114 σκαλιά λαξεμένα επάνω στο βράχο. Επιστροφή στην Μυτιλήνη μέσω Καλλονής (γνωστή για την παραγωγή σαρδέλας ). Άφιξη στο ξενοδοχείο, διαν/ση.

μέρα ΜΟΝΗ ΛΕΙΜΩΝΟΣ – ΣΙΓΚΡΙ (Απολιθωμένο Δάσος )-Σκάλα Καλλονής ή Ερέσου

Πρωινό και αναχώρηση για την Μονή Λοιμώνος με το μεγαλύτερο μουσείο των Βαλκανίων σε σπάνια εκθέματα και μοναδικές σπάνιες εικόνες. Σχετική παραμονή όπου θα επισκεφτούμε και το μουσείο του  Απολιθωμένοu Δάσοuς στο Σικρί. Ένα υπαίθριο μουσείο της φύσης ένα από τα σπανιότερα φυσικά μνημεία του κόσμου. πέτρινοι κορμοί δέντρων άλλοι  όρθιοι άλλοι πεσμένοι στο έδαφος δηλώνουν την ύπαρξη πανύψηλων αιωνόβιων δέντρων. Εντυπωσιάζει το πάχος των κορμών και αξίζει να σημειωθεί ότι το φαινόμενο της απολίθωσης συνέβη πριν περίπου 20 εκατομμύρια χρόνια Επόμενος σταθμός μας η Σκάλα Ερεσσού, πατρίδα της ποιήτριας Σαπφώς και του φιλοσόφου Θεόφραστου όπου θα προσκυνήσουμε το τάφο του Άγιου Ανδρέα. Χρόνος για φαγητό  Επιστροφή από το χωριό ¨Αγρα για να θσυμάσουμε τον κόλπο της Καλλονής όπου βγαίνει η ομώνυμη σαρδέλα.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο,  διανυκτέρευση.

4η μέρα  ΑΓΙΑΣΟΣ-ΠΟΛΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την Αγιασό. Μια από τις ομορφότερες κωμοπόλεις της Λέσβου, στην βορειοανατολική πλευρά του Ολύμπου με μεγάλη παράδοση στα ξυλόγλυπτα  και στην αγγειοπλαστική. Προχωρώντας ανηφορικά φτάνουμε στο Ναό της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας όπου σώζεται το θαυματουργό εικόνισμα του Ευαγγελιστή Λουκά φτιαγμένο με κηρομαστίχα. Μετά το προσκύνημα θα περιηγηθούμε στη πόλη της Μυτιλήνης με πρώτη στάση τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου  εκεί οπού φυλάσσεται το ολόσωμο λείψανο του Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου του πολιούχου της πόλης αλλά και λείψανα Πατριαρχών και Μητροπολιτών. Συνεχίζουμε για βόλτα στην πλακόστρωτη Ερμού , στο κέντρο της πόλης που βρίσκονται τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα και αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες του νησιού. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η προκυμαία με τα υπέροχα νεοκλασικά κτίρια. Τέλος θα επισκεφτούμε το Ναό του Αγίου Θεράποντα που είναι το στολίδι της πόλης. Χρόνος ελεύθερος φαγητό περιήγηση στη πόλη, ψώνια.  Επιστροφή στο  ξεν/χειο, ελεύθερος χρόνο - διαν/ση.

5η μέρα ΜΥΤΙΛΗΝΗ- ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Πρωινό και επιβίβαση στο λεωφορείο για το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης για την πτήση μας μέσω Αθηνών στο Ηράκλειο. Άφιξη στο Ηράκλειο με όμορφες αναμνήσεις.

 

ΤΙΜΗ ΑΤΟΜΟΥ: 445€ με πρωινό

                         (επιβάρυνση μονόκλινου +90€)

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Μεταφορά από Ρέθυμνο προς αεροδρόμιο Ηρακλείου και επιστροφή.
 • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή από Ηράκλειο για Μυτιλήνη και επιστροφή μέσω Αθηνών. (17/02 Ηράκλειο-Αθήνα 17:35-18:25 & Αθήνα-Μυτιλήνη 20:00-20:50, 21/02  Μυτιλήνη-Αθήνα 08:15-09:05 & Αθήνα-Ηράκλειο 09:45-10:35)
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Αποσκευή 23 κιλών ανά άτομο.
 • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • 4 διανυκτερεύσεις σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια σε ξενοδοχείο 3* Lesvion hotel  
 • Ξεναγός για τις τρεις ημέρες στη Μυτιλήνη
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης  και ατομική ασφάλεια
 • Ασφάλεια ταξιδίου

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Ότι δεν αναφέρεται

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

 • Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, χωρίς να παραληφθεί κάτι από τα παραπάνω
 • Ο δημοτικός φόρος που εφαρμόζεται από 01/01/2018 στα ξενοδοχεία και πληρώνεται απευθείας
 • Η παραπάνω προσφορά ισχύει για 40 πληρωτέα άτομα

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Από 574€

Καππαδοκία

Διάρκεια:4 ημέρες
Αναχώρηση:8 Μαρτίου

Περισσότερα 

Find the way to travel!

Κάντε το ταξίδι που ονειρεύεστε.. Ονειρεμένο..