Travel Agency
+30 28310 58873

Πανόραμα Δαλματικών ακτών

Διάρκεια:8 ημέρες
Αναχώρηση:Ιούλιο-Αύγουστο

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΔΑΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΚΤΩΝ

Κροατία, Μαυροβούνιο, Σλοβενία

 

Ντουμπρόβνικ, Κότορ, Μπούντβα, Σπλιτ, Τρογκίρ, Ζαντάρ, Λίμνες Πλίτβιτσε, Ριέκα, Ροβίν, Πούλα, Οπατίγια, Ζάγκρεμπ, Σπήλαια Ποστόινα, Λιουμπλιάνα

1η μέρα: Αθήνα - Ντουμπρόβνικ, Ξενάγηση

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN για Ντουμπρόβνικ, "το Διαμάντι της Αδριατικής", μία από τις καλύτερα οχυρωμένες πόλεις της Μεσογείου, το ιστορικό τμήμα της οποίας αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Άφιξη και ξενάγηση στην μεσαιωνική πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα περπατήσουμε στο εσωτερικό του κάστρου με τις εκκλησίες, τα παλάτια, τις κρήνες και τα πανύψηλα πέτρινα κτίρια με τα παράθυρα-πολεμίστρες και τις μικροσκοπικές κρεμαστές αυλές. Στη μέση "κυλάει" η Placa-Stradun, ένας υπέροχος κεντρικός πλακόστρωτος πεζόδρομος, που οδηγεί από την Πύλη Pile, το σιντριβάνι Onofrio (ένα από τα διασημότερα ορόσημα της πόλης), την Εκκλησία του Σωτήρος και το φραγκισκανικό μοναστήρι στη δυτική πλευρά, στην πλατεία Luza με την Στήλη του Ορλάνδου, τον Πύργο του Ρολογιού, την εκκλησία του προστάτη της πόλης Sveti Vlaho (Άγιος Βλάσιος) και το Παλάτι Sponza, στην άλλη άκρη, κοντά στην Πύλη Ploce. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο LERO 4* (https://hotel-lero.hr). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Ντουμπρόβνικ - Κότορ - Μπούντβα (Μαυροβούνιο/Μόντε Νέγκρο) - Ντουμπρόβνικ

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για τις ακτές του Μαυροβουνίου (Μόντε Νέγκρο). Πρώτος μας σταθμός η παλιά πόλη του Κότορ, η "νύμφη της Αδριατικής" όπως το αποκαλούν, όπου θα περπατήσουμε στα καλντερίμια με τα πέτρινα αρχοντικά και θα δούμε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος, το μουσείο της Ναυτικής ιστορίας κ.ά. Συνεχίζουμε για την παλαιότερη πόλη των ακτών του Μαυροβουνίου, την Μπούντβα, τη "Μητρόπολη του Μοντενέγρικου Τουρισμού". Θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια με τις πολλές μικρές εκκλησίες και τα παραδοσιακά καταστήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Ντουμπρόβνικ - Σπλιτ - Τρογκίρ

Η εκπληκτική διαδρομή μας σήμερα κατά μήκος των δαντελωτών ακτών της Δαλματίας θα μας οδηγήσει σε μια σημαντική πόλη με μεγάλο λιμάνι, το Σπλιτ. Εδώ θα περπατήσουμε για να γνωρίσουμε την πόλη την οποία επέλεξε ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός για να κτίσει το παλάτι του (μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO). Ελεύθερος χρόνος και συνεχίζουμε για το γραφικό Τρογκίρ με το εξαίσιο ιστορικό του κέντρο, που βρίσκεται πάνω σε ένα νησί (μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο TROGIR PALACE 4* (https://hotel-palace.net). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Τρογκίρ - Ζαντάρ - Λίμνες Πλίτβιτσε - Ριέκα - Οπατίγια

Σήμερα αναχωρούμε για το πανέμορφο Ζαντάρ με τα επιβλητικά τείχη, τη ρωμαϊκή αγορά, τον Καθεδρικό ναό και την όμορφη παραλία. Συνεχίζουμε προς την περιοχή των Λιμνών Πλίτβιτσε, για να επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο με τις δεκαέξι λίμνες σε διαφορετικά επίπεδα, που επικοινωνούν μεταξύ τους με καταρράκτες, δημιουργώντας μια "σκάλα", σε ένα υπέροχο φυσικό τοπίο με πλούσια βλάστηση. Ένα θέαμα συναρπαστικό, με τα χρώματα του νερού να ποικίλουν από μπλε σε γαλάζιο και πράσινο. Συνεχίζουμε μέσω της Ριέκα, που βρίσκεται στο άκρο του ομώνυμου κόλπου, για την πόλη-θέρετρο Οπατίγια, τη "Νίκαια της Αδριατικής", με την ειδυλλιακή παραλιακή λεωφόρο, τα επιβλητικά αρχοντικά και την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Τακτοποίηση σε ένα από τα ξενοδοχεία της αλυσίδας REMISENS 4* (www.remisens.com). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Οπατίγια - Ροβίν - Πούλα - Οπατίγια

Πρωινή αναχώρηση για την εκδρομή μας στην χερσόνησο Ίστρια. Επισκεπτόμαστε το μαγευτικό παραθαλάσσιο Ροβίν με την χερσόνησο που αποτελεί το περιτειχισμένο ιστορικό κέντρο του 16ου αιώνα, το Δημαρχείο, τον πύργο του Ρολογιού κ.ά. Συνεχίζουμε για την Πούλα, την μεγαλύτερη πόλη της Ίστρια στο νοτιότερο άκρο της χερσονήσου. Η πόλη φημίζεται για τα ρωμαϊκά της μνημεία, με πιο γνωστό το Αμφιθέατρο/Αρένα, από τα καλύτερα διατηρημένα αμφιθέατρα της αρχαιότητας που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα. Επιστροφή στην Οπατίγια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Οπατίγια - Σπήλαια Ποστόινα - Λιουμπλιάνα (Σλοβενία), Ξενάγηση - Ζάγκρεμπ

Πρωινή αναχώρηση για την Σλοβενία, όπου θα επισκεφθούμε τα εντυπωσιακά σπήλαια της Ποστόινα με τους σταλακτίτες και σταλαγμίτες να σχηματίζουν καταπληκτικές παραστάσεις. Ακολουθεί η πανέμορφη Λιουμπλιάνα, η πρωτεύουσα της Σλοβενίας, με την μεσαιωνική πανέμορφη παλαιά πόλη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού. Εδώ, θα επισκεφθούμε την πλατεία Πρέσερεν, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου, τη γέφυρα των Δράκων, το Δημαρχείο κ.ά. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Κροατίας, το όμορφο Ζάγκρεμπ, που περιβάλλεται από δάση και πάρκα ανάμεσα στις πλαγιές του όρους Μενβεντνίτσα στα βόρεια και τον ποταμό Σάβο στα νότια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο INTERNATIONAL 4* (www.internationalhotelzagreb.com). Δείπνο. Διανυκτέρευση. 

7η μέρα: Ζάγκρεμπ, Ξενάγηση

Κατά την πρωινή περιπατητική μας ξενάγηση της πόλης θα δούμε την λεωφόρο Κύριλλου και Μεθόδιου, την πλατεία του Αγίου Μάρκου με τον θυρεό της χώρας και το Δημαρχείο με την πέτρινη αψίδα. Θα περιηγηθούμε επίσης στην Άνω Πόλη, όπου βρίσκεται ο επιβλητικός Καθεδρικός ναός και η Αρχιεπισκοπή και θα δούμε το Προεδρικό Μέγαρο, την Βουλή και άλλα κυβερνητικά κτίρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση. 

8η μέρα: Ζάγκρεμπ - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.

 

Σημειώσεις: • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι • Στην αναχώρηση 31/8 ενδέχεται η διαμονή μας στο Ντουμπρόβνικ να γίνει στο ξενοδοχείο ALBATROS • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 27 Ιουλίου, 3, 10, 17, 24, 31  Αυγούστου      8 μέρες   

                                   

Τιμή κατ΄ άτομο                       27/07 , 10,24/08             3,17,31/8                                      

Δίκλινο                                              1195                       1295                            

3ο άτομο έως 12 ετών                         895                          995                                             

Μονόκλινο                                          1595                       1695                                                

       

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check point, parking, φόροι πόλεων: € 200 

Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: € 70 και από άλλες πόλεις: € 140 με AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)

 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ, ΖΑΓΚΡΕΜΠ-ΑΘΗΝΑ ή αντίστροφα με AEGEAN AIRLINES

 ΑΘΗΝΑ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ      A3 784   14:45΄ - 15:2

ΖΑΓΚΡΕΜΠ - ΑΘΗΝΑ               A3 781   10:00΄ - 13:25΄

ή

ΑΘΗΝΑ - ΖΑΓΚΡΕΜΠ                A3 780   08:00΄ - 09:30΄

ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ- ΑΘΗΝΑ       A3 785   16:10΄ - 18:35΄    

 • Επτά διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα ή παρόμοια
 • Πρωινό μπουφέ και ένα δείπνο καθημερινά (Ημιδιατροφή)
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, εκδρομές βάσει προγράμματος
 • Επίσημος ξεναγός για την ξενάγηση του Ντουμπρόβνικ
 • Επίσημος ξεναγός για την ξενάγηση του Ζάγκρεμπ
 • Επίσημος ξεναγός για την ξενάγηση του Σπλιτ
 • Επίσημος ξεναγός για την ξενάγηση του Κότορ
 • Εισιτήριο εισόδου για τις Λίμνες Πλίτβιτσε
 • Εισιτήριο εισόδου για τα Σπήλαια Ποστόινα
 • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
 • Φ.Π.Α.

 

Δεν Περιλαμβάνονται: • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check point, parking, φόροι πόλεων (€ 200) •  Είσοδοι σε μουσεία • Ποτά, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

 

Go back

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Από 860€

Μόσχα-Αγία Πετρούπολη

Διάρκεια:8 ημέρες
Αναχώρηση:Ιούλιο-Άυγουστο-Σεπτέμβριο-Οκτώβριο-Νεόμβριο-Δεκέμβριο

Περισσότερα 

Από 485€

Λονδίνο

Διάρκεια:4 & 5 ημέρες
Αναχώρηση:Ιούλιο-Αύγουστο-Σεπτέμβριο

Περισσότερα 

Από 775€

Ιορδανία

Διάρκεια:5 ημέρες
Αναχώρηση:Ιούλιο-Άυγουστο-Σεπτέμβριο-Οκτώβριο-Νεόμβριο-Δεκέμβριο

Περισσότερα 

Από 595€

Κλασικός Γύρος Ιταλίας

Διάρκεια:7 ημέρες
Αναχώρηση:Ιούλιο-Αύγουστο-Σεπτέμβριο

Περισσότερα 

Από 595€

Παρίσι

Διάρκεια:6 ημέρες
Αναχώρηση:Ιούλιο-Αύγουστο-Σεπτέμβριο

Περισσότερα 

Από 455€

Βουδαπέστη

Διάρκεια:4 & 5 ημέρες
Αναχώρηση:Άυγουστο - Σεπτέμβριο

Περισσότερα 

Από 830€

Αυτοκρατορικό Μαρόκο

Διάρκεια:9 ημέρες
Αναχώρηση:08, 22, 29 Αυγούστου & 17 Οκτωβρίου

Περισσότερα 

Find the way to travel!

Κάντε το ταξίδι που ονειρεύεστε.. Ονειρεμένο..