Travel Agency
+30 28310 58873

Τήνος-Άνδρος

Διάρκεια:4 ημέρες
Αναχώρηση:27 Σεπτεμβρίου

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Αναχώρηση:  27/09-30/09/2019

4ήμερη εκδρομή

 

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΝΟΥ-ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ -ΑΝΔΡΟΣ-ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ

 

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ΜΕΡΑ: ΡΕΘΥΜΝΟ–ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΤΗΝΟΣ-ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗ ΤΗΝΟ

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Ρέθυμνο για το  λιμάνι του Ηρακλείου νωρίς το πρωί αναχώρηση για Τήνο στις 07.45. Άφιξη στην Τήνο στις 16.35 και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα στον ιερό ναό την Παναγίας της Τήνου το οποίο είναι το σημαντικότερο ορθόδοξο προσκύνημα στην Ελλάδα και ένα από το γνωστότερα σε ολόκληρο τον κόσμο Ο ιερός ναός Ευαγγελιστρίας κτίστηκε στο σημείο που βρέθηκε η εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (με θαυματουργό τρόπο) μετά από όραμα της μοναχής Πελαγίας. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ : ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ-ΒΩΛΑΚΑΣ-ΠΥΡΓΟΣ

Πρωινό, επιβίβαση στο λεωφορείο και ξεκινάμε την περιήγησή μας στο νησί. Αρκετοί περιστερώνες και σπίτια φτιαγμένα με ιδιαίτερη τέχνη θα μας εντυπωσιάσουν Πρώτος μας σταθμός η Μονή Αγίας Πελαγίας το Μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Κυρίας των Αγγέλων) στο Κεχροβούνι. Είναι γυναικείο Μοναστήρι, που ιδρύθηκε, κατά την παράδοση, το 10ο αιώνα. Πρόκειται για μεγάλο οικοδομικό συγκρότημα, που περιλαμβάνει αρκετές μικρότερες εκκλησίες. Ο ναός είναι  αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου έχει ξυλόγλυπτο τέμπλο εξαιρετικής τέχνης και ωραίες τοιχογραφίες. Διασώζεται το απλό κελί, όπου έζησε η Μοναχή Πελαγία (ανακηρύχθηκε Αγία το 1970), στο όραμα της οποίας οφείλεται η εύρεση της εικόνος της Μεγαλόχαρης της Τήνου. Συνεχίζουμε την εκδρομή στον Βώλακα είναι από τα ποι ενδιαφέροντα και πρωτότυπα χωριά, με μοναδική αρχιτεκτονική. Πολλά από τα σπίτια του είναι χτισμένα πάνω στους ίδιους τους βράχους.  Επόμενη στάση στον Πύργο. Ο Πύργος είναι ανακηρυγμένος παραδοσιακός οικισμός. οι δύο κυριότεροι ναοί του χωριού (Άγιος Νικόλαος και Άγιος Δημήτριος) καθώς και το νεκροταφείο με σημαντικά μαρμάρινα έργα και λιθόγλυπτα των τοπικών καλλιτεχνών και οι μαρμάρινες βρύσες στην πλατεία του χωριού. Το χωριό έχει έντονο κυκλαδίτικο χρώμα και χαρακτηρίζεται υπαίθριο μουσείο λαϊκής τέχνης. Άφιξη στο λιμάνι της Τήνου και αναχώρηση στις 16.45 για Άνδρο. Άφιξη στην Άνδρο και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΑΝΔΡΟΣ – ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ

Πρωινό, και αναχώρηση για γνωριμία με την Άνδρο. Δεν την είπαν τυχαία «πριγκίπισσα των Κυκλάδων». Η Άνδρος είναι αρχόντισσα και πανέμορφη. Θα κάνουμε την περιήγηση πόλης με τα γραφικά δρομάκια της ,το Βενετσιάνικο Κάστρο, το μνημείο του ΑΦΑΝΟΥΣ ΝΑΥΤΗ. Θα συνεχίσουμε για τον γύρο του νησιού κατευθυνόμενοι  στο μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας και θα συνεχίσουμε για το καταπράσινο χωριό Μένητες με τα άφθονα νερά. Επόμενη στάση το μοναστήρι της Παναγίας της Παναχράντου. Η μονή είναι γνωστή και ως Αγ. Παντελεήμονα λόγω του ότι βρίσκεται η Κάρα του Ιαματικού Αγίου. Συνεχίζουμε για τον όρμο Κορθίου «το στολίδι της Άνδρου». Χρόνος Ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος, διανυκτέρευση.

4η Μέρα: ΑΝΔΡΟΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ –ΡΕΘΥΜΝΟ  

Πρωινό, και μεταφορά στο λιμάνι, αναχώρηση 10.00 για το Ηράκλειο. Άφιξη 20:45 επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για Ρέθυμνο.

 

Κόστος Εκδρομής: 255  ανά άτομο σε δίκλινο / τρίκλινο δωμάτιο (με πρωινό)

                           

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορά από Ρέθυμνο – λιμάνι Ηρακλείου και επιστροφή
  • Μεταφορές – εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε οικονομική θέση με την GOLDEN STAR FERRIES 

27/09: Ηράκλειο-Τήνο 07:45-16:35,  28/09: Τήνο-Άνδρο 16:45-18:20  30/09: Άνδρο-Ηράκλειο 10:00-20:45

  • 1 διανυκτέρευση στην Τήνο και 2 διανυκτερεύσεις στην Άνδρο με πρωινό
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
  • Συνοδός γραφείου

 

Δεν συμπεριλαμβάνεται:

  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους
  • Δημοτικός φόρος που πληρώνεται απευθείας στο ξενοδοχείο

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

  • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει για την καλή λειτουργία της εκδρομής

 

Go back

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Από 455€

Βουδαπέστη

Διάρκεια:4 & 5 ημέρες
Αναχώρηση:Άυγουστο - Σεπτέμβριο

Περισσότερα 

Από 830€

Αυτοκρατορικό Μαρόκο

Διάρκεια:9 ημέρες
Αναχώρηση:08, 22, 29 Αυγούστου & 17 Οκτωβρίου

Περισσότερα 

Με 459€

Κωνσταντινούπολη

Διάρκεια:9 ημέρες Οδική
Αναχώρηση:26/07 & 23/08 & 20/09

Περισσότερα 

Find the way to travel!

Κάντε το ταξίδι που ονειρεύεστε.. Ονειρεμένο..